Badrumsmöbler i trä

Hur du tar hand om dina högkvalitativa trämöbler.

[Translate to swedish:] Badmöbel aus Holz

Badrumsmöbler i trä

Badrumsmöbler består av Material som slutet, lackerat trä eller beständiga laminat. Trä är en naturprodukt. Avvikelser i färg, struktur, korn eller små knutar och inlopp är inte kvalitetsfel, utan bevis på materialets naturlighet. Alla möbelytor får inte utsättas för stående vatten eller långvarig fukt. Torka därför av med en torr trasa. Alla ytor är delvis UV-beständiga. Om produkterna utsätts för permanent UV-strålning kan färgen förändras. Undvik kontakt med repande, spetsiga och vassa föremål. Kemikalier som hårfärgningsmedel, avkalkningsmedel, nagellackborttagare, parfymer osv. på möbelytorna måste avlägsnas omedelbart.

Att ta hand om trä ordentligt


Använd inga repande, order soma online sura, lösningsmedelsbaserade eller fetthaltiga rengöringsmedel! Torka alltid ordentligt! Om ett rengöringsmedel används, kontrollera etiketten för att säkerställa att den anses vara säker för materialet som rengörs. Testa rengöringsmedlet på en osynlig plats innan du använder den för första gången. Efter varje användning rekommenderar vi att du tvättar bort tvålrester och torkar ytan försiktigt med en ren, mjuk trasa. Denna vård bevarar den högblanka ytan på dina Villeroy & Boch-möbler och förhindrar vattenfläckar.

Rengöring av speciella ytor

  • Torka badrumsmöblerna med en mjuk, ren trasa, ljummet vatten och en mild hushållsrengöring (t.ex. utspätt diskmedel), fuktigt och med lite tryck.
  • Torka av spegelytor med fönsterläder och ljummet vatten. Torka av spegelhörnorna.
  • Torka av läder och syntetläder med varmljummen, fuktig mikrofiberduk.
  • Torka metallytor med en mjuk trasa, ljummet vatten och en milt hushållsrengöringsmedel (t.ex. utspätt diskmedel).
  • Rengör komponenter i rostfritt stål med en mikrofiberduk och ett icke-repande rengöringsmedel för rostfritt stål. Spreja pü trasan och torka av komponenten.
  • Naturstenplattor är impregnerade och kan rengöras som möbler. Observera också de separata instruktionerna med information om marmorplattorna.
  • Konstgjorda stenplattor kan poleras med ett polermedel (t.ex. bilpoleringsmedel).
  • Rengör flockarna med en mjuk borste och hushållsrengöringsmedel.
  • OBS! Välfungerande badrumsventilation är en nödvändighet för att bibehålla möblernas kvalitet och utseende!

Extra tips:

Elektriska delar i badrummet får endast rengöras med en torr trasa när de är avstängda. En liten, viktig anmärkning: Som med alla elektriska apparater, se till att möbler med integrerade lampor eller andra elektriska komponenter inte får komma i kontakt med vatten!

[Translate to swedish:] Badmöbel
Badrumsmöbler

Till kollektionsöversikten

[Translate to swedish:] Badkollektionen
Badrumskollektioner
[Translate to swedish:] Badarmaturen
Badrumsbeslag

Till kollektionsöversikten

[Translate to swedish:] Pflegehinweise
Skötselråd