Skötselråd för Wellness

Akryl och Quaryl® - ytor som är lätta att rengöra.

[Translate to swedish:] Wellness

Ett badkar fullt av bra funktioner

Duschkaren från Villeroy & Boch är tillverkade av sanitetskeramik eller högkvalitativa plaster som akryl och Quaryl® - badkar är tillverkade av akryl eller Quaryl®. Quaryl® är en blandning av finaste kvartssand och akryl. Den exklusiva Villeroy & Boch-materialinnovationen kombinerar alla kvalitetsegenskaper av akryl och kvarts. Förutom design och komfort kännetecknas Quaryl®-produkter av särskilt långvarig kvalitet, exakt installation och enkel skötsel. Både akryl- och Quaryl®-ytor är mycket lätta att rengöra eftersom de är porfria och sömlöst släta. Regelbunden behandling med en svamp och flytande rengöringsmedel, även lämpliga för plast som akryl, är tillräcklig för att bibehålla deras glans. Kalkavlagringar avlägsnas enkelt med vinäger eller speciella kalkrengöringsmedel. Alkaliska rengöringsmedel som t.ex. ett enkelt diskmedel är lämpliga för att ta bort feta ämnen. Båda ytorna är resistenta mot alla vanliga hushållskemikalier.

Extra tips:

Små områden med skador, t.ex. repor eller brännmärken, kan enkelt tas bort från färgad plast som akryl eller Quaryl®.

När det gäller akryl, använd ett kommersiellt tillgängligt vårdset för akryl för lätta ytskador. Du kan också ta bort små ytskador med smärgelpapper (nr 1000 eller 1200) och fin stålull. Slipa försiktigt (ytans utseende kan påverkas!) i längsriktning tills färgen på ytan blir jämn igen. Samma procedur gäller för blanka ytor. Vid djupa skador, där material måste fyllas på, behöver du också reparatursetet för akryl (artikelnr UCREP0037 för färgen vit). Därefter kan glansen återställas med ett polermedel, metallrengöringsmedel eller bilpoleringsmedel. Om du har ytterligare frågor, kontakta din sanitetsspecialist eller rörmokare.

 När det gäller Quaryl®, vänligen kontakta vår tekniska kundtjänst via din sanitetsspecialist eller rörmokare.

Du kan också hitta inköpsadresser på Internet på https://www.villeroy-boch.se/dealer-locator/bad-och-wellness.html: eller via telefon: 068 64 -81 - 0.

Whirlpool-system

Bubbelpoolerna från Villeroy & Boch uppfyller de högsta kraven på säkerhet och hygien. För att säkerställa hygien är vissa modeller utrustade med speciella munstycken eller har ett helautomatiskt rengöringssystem. Detta aktiveras automatiskt efter att badvattnet har runnit ut. Ledningarna blåses torra med luft. Torkningen kan också slås på manuellt, till exempel om vatten kommit in i systemet när du rengjort badkaret. För att garantera en säker funktion är alla vattenbärande bubbelpooler utrustade med ett speciellt hårfångsskydd. Detta säkerställer att sugningen av vatten stoppas om avloppet blockeras.

Den rätta rengöringen

Vi rekommenderar månadsstädning med en bra bubbelpoolrengörare. Vanliga, milda badrumsrengöringsprodukter kan säkert användas på ytorna. Använd inte repande rengöringsmedel eller grova svampar eller trasor. Envisa fläckar kan avlägsnas med en svamp och flytande, icke-repande rengöringsmedel som har spätts ut tillräckligt med vatten. Kalkavlagringar avlägsnas bäst med ett lämpligt avkalkningsmedel. Innan du använder ett rengöringsmedel bör det kontrolleras om det är ofarligt för badkaret eller komponenterna genom att testa det på ett obetydligt område. De synliga delarna av bubbelpoolen, som t.ex. Strålar etc, kan tas bort innan rengöringen (se bruksanvisningen för detaljerade instruktioner).

Bra råd för alla fall

Kalkavlagringar orsakas av avdunstat vatten, t.ex. vatten med hög hårdhet och på exponerade platser i toaletten. Kalkavlagringen ökar när alkaliska rengöringsmedel (= tvålbaserade rengöringsmedel) används. Å andra sidan är de lätta att ta bort med ett surt rengöringsmedel (= surt rengöringsmedel), t.ex. den beprövade, billiga och kompatibla vinägeressensen. Tvålar, kosmetika, schampon bl.a. tvålbilder innehåller lipidpåfyllande ämnen som bäst kan lösas med ett tvålbaserat rengöringsmedel (t.ex. en kommersiellt tillgängligt diskmedel). Om glansen förloras eller matthet uppstår har kalktvålrester i allt högre grad avlagrats. I det fallet kommer en grundlig behandling med vinäger eller speciella kalkrengöringsmedel att återställa glansen. En fuktig trasa räcker för rengöring av toalettsitsar av färgad duroplast. Om det behövs kan du också använda hushållsrengöringsmedel som är kommersiellt tillgängliga, icke repande eller frätande som är lämpliga för plast.