Online 3D badrumsplanerare

Planera nu ditt badrum hemifrån

badrumsplanering

Så planerar du ditt badrum på rätt sätt

[Translate to swedish:] Schritt 1 Badplanung: Der Grundriss

Skapa din individuella rumsstruktur.

Steg 1
[Translate to swedish:] Schritt 2 Badplanung: Bauliche Voraussetzungen

Sätt i fönster, dörrar och anslutningar.

Steg 2
[Translate to swedish:] Schritt 3 Badplanung: Die Planung

Planera ditt badrum efter dina önskemål.

Steg 3
[Translate to swedish:] Schritt 4 Badplanung: Ihre Badplanung

Låt oss skicka din badrumsplanering till dig.

Steg 4
[Translate to swedish:] Schritt 5 Badplanung: Die Händlersuche

Få råd från en återförsäljare nära dig.

Steg 5

1. Planritningen

Använd de standardrumsformer som vi har fördefinierat för att skapa en tydlig planritning med ditt badrums mått. Om ditt badrum inte överensstämmer med de angivna standardformerna har du möjlighet att använda "FRITT RUM" för att anpassa måtten individuellt. 

[Translate to swedish:] Schritt 1 Badplanung: Der Grundriss

2. Strukturella förutsättningar

För att din design ska motsvara de verkliga förhållandena, infoga helt enkelt befintliga fönster och dörrar samt anslutningarna i det andra steget. 3D-badrumsplaneraren tar hänsyn till dessa i din vidare planering så att du kan designa ditt badrum fritt utan att stöta på oönskade överraskningar under implementeringen.

[Translate to swedish:] Schritt 2 Badplanung: Bauliche Voraussetzungen

3. Planeringen

Välj unika Villeroy & Boch-produkter från olika kollektioner och placera dem där du vill ha dem i din planritning. Om en placering inte är möjlig på grund av strukturella krav kommer badrumsplaneraren att informera dig omedelbart. Tack vare olika vyer och perspektiv kan du när som helst exakt samordna de enskilda produkterna och se dina mönster i den tydliga 3D-vyn.

[Translate to swedish:] Schritt 3 Badplanung: Die Planung

4. Din badrumsplanering

Efter att du har slutfört planeringen av ditt badrum kan du få din design och all produktinformation som är viktig för dig samt andra planeringsalternativ skickade till dig i PDF-format. Allt du behöver göra är att ange ditt förnamn, efternamn och din e-postadress i de angivna fälten och efter en kort tid har du all information till hands som du behöver för att förverkliga ditt drömbadrum.

[Translate to swedish:] Schritt 4 Badplanung: Ihre persönliche Badplanung

5. Återförsäljarsökning

För att hitta en återförsäljare i ditt område, ange bara ditt telefonnummer i lämpligt fält och välj den återförsäljare du vill ha från listan. Hen kommer sedan att kontakta dig och ge dig kompetent och rådgivande support vid den fortsatta planeringen av ditt badrum.

[Translate to swedish:] Schritt 5 Badplanung: Die Händlersuche

Planeringsmallen för badrumsplaneraren

Upptäck våra design skapade av utvalda badrumsexperter i vår badrumsplanerare. Starta planeringsmallarna med ett klick och anpassa sedan snabbt och enkelt badrummet till dina individuella önskemål och behov i vår gratis 3D-badrumsplanerare.

[Translate to swedish:] Planungsvorlage Kleines Bad Dusche

Planera ett litet badrum med dusch

Med de innovativa utrustningskomponenterna från Villeroy & Boch kan du också förvandla ett litet badrum till en smakfullt inredd wellness-oas. Du kan till exempel uppleva unika avkopplande wellness-stunder i en hörndusch från golv till tak med regndusch. Ett smalare tvättställ i anslutning till en kompakt toalett och ett platsbesparande tvättställunderdel garanterar mer komfort och tillräcklig rörelsefrihet i ett litet område. Planeringen i 3D hjälper dig att få en visuell uppfattning om ditt drömbadrum.

Starta planeringsmallen

[Translate to swedish:] Planungsvorlage Kleines Bad Badewanne

Planera ett litet badrum med badkar

Du kan ge din kreativitet fritt fram när du planerar ditt individuellt designade wellnessbadrum. Låt dig inspireras av mjukt bubblande bubbelpooler inomhus, wellnessduschar utan tröskel med regnduschhuvud, eleganta tvättställ och högkvalitativ inredning samt smakfulla tillbehör och planera ditt eget drömbadrum med fräscha badrumsidéer steg för steg.

Starta planeringsmallen

[Translate to swedish:] Planungsvorlage Wellnessbad

Planera wellnessbadrum

Du kan ge din kreativitet fritt fram när du planerar ditt individuellt designade wellnessbadrum. Låt dig inspireras av mjukt bubblande bubbelpooler inomhus, wellnessduschar utan tröskel med regnduschhuvud, eleganta tvättställ och högkvalitativa beslag samt smakfulla accessoarer och planera ditt eget drömbadrum med fräscha badrumsidéer steg för steg.

Starta planeringsmallen

[Translate to swedish:] Planungsvorlage Gästebad

Planera gästbadrum

Att planera ett gästbadrum är en utmaning, särskilt på grund av dess vanligtvis lilla storlek, särskilt om dina idéer går utöver en enkel gästtoalett. För att dra full nytta av detta kan du till exempel välja en praktisk kompakt toalett eller smala tvättställ som badrumsmöbler. Ditt fullt utrustade gästbadrum kompletteras med en rymdoptimerande duschkabin.

Starta planeringsmallen

Designa ett badrum med onlinebadrumsplaneraren

Ett smakfullt designat badrum är en personlig wellness-oas inom dina egna fyra väggar - en plats för reträtt där du kan koppla av och regenerera i fred. Njut av denna extra livskvalitet i ditt hem, oavsett om det är en ny byggnad eller en renovering.

Med online-badrumsplaneraren kan du praktiskt taget planera ditt badrum på några få steg enligt dina önskemål och krav.

Se video

Checklista för din badrumsplanering

[Translate to swedish:] Checkliste für Ihre Villeroy & Boch Badplanung

Vill du planera ditt eget drömbadrum tillsammans med en av våra auktoriserade återförsäljare? För att vara optimalt förberedd för din rådgivning, rekommenderar vi att du fyller i vår checklista med de viktigaste uppgifterna om rumsliga förhållanden och dina individuella önskemål och idéer för ditt nya drömbadrum. Detta innebär att du har all information du behöver för 3D-badrumsplanering till hands och badrumspersonalen kan börja med inredningen omedelbart. Samtidigt ger de enskilda punkterna dig möjlighet att återigen reflektera över vilka kriterier som är särskilt viktiga för dig när du designar ditt nya badrum. Och kanske kommer vår badrumsplanerare också att ge dig en eller annan idé till ditt nya badrum.

Den kostnadsfria checklistan som PDF:

Ladda ner checklistan

Innan du planerar badrummet

För att säkerställa att ditt nya badrum uppfyller alla dina krav, både visuellt och funktionellt, bör du överväga ett par viktiga punkter och förtydliga vissa grundläggande förutsättningar innan du planerar ditt badrum.

Var uppmärksam på strukturella egenskaper

Varje badrum har strukturella funktioner som är viktiga för specifik rumsplanering. Om försörjningsledningarna för vatten och avloppsvatten redan är på plats kan platserna för tvättställ, badkar och dusch vanligtvis bara ändras i begränsad utsträckning. Konsultera en Villeroy & Boch-specialistpartner som en del av planeringsprocessen för att klargöra hur många anslutningar och vilka expansionsarbeten som är nödvändiga. Det finns också begränsningar från sneda tak, som har ett betydande inflytande på badrumsdesignen och som bör beaktas när man planerar ett 3D-badrum. Vid renovering bör du också se till att produkterna du väljer senare också passar genom den befintliga dörren.

Tänk också på närliggande rum

En sprakande dusch, subtilt gurglande badvatten eller spolning av toaletten - oljud i badrummet kan inte helt undvikas. För att hålla detta så lågt som möjligt i de angränsande rummen rekommenderas ett genomtänkt arrangemang av de enskilda komponenterna i badrummet. Direkt vägg till vägg-kontakt mellan sanitetsföremål bör undvikas så långt det är möjligt. Om du installerar dusch och toalett på ytterväggarna är ljudöverföringen betydligt lägre. Inkludera också tillräcklig badrumsventilation i din planering. I rum utan fönster är ett ventilationssystem fördelaktigt för att avlägsna fukt och lukt.

Observera rörelseytan och storleken på badrummet

För att du ska känna dig helt bekväm i ditt eget drömbadrum behöver du tillräcklig rörelsefrihet. Speciellt om du planerar ett litet badrum bör du inte fylla ut utrymmet i onödan. Ett minimiavstånd på 120 x 120 cm mellan sanitetsföremålen är perfekt. Om du väljer en duschkabin utan dörr bör du också planera tillräckligt med utrymme för att undvika vattenstänk. Som en detalj i rumsdesignen njuter halvhöga skiljeväggar som skiljer toaletten av en ökande popularitet. Planera vid behov mer utrymme för detta när du utformar badrummet. Med vår badrumsplanerare har du möjlighet att låta olika varianter av badrumsdesignen göra intryck på dig i förväg.

Vad vill du ha i ditt badrum?

Din egen lilla wellness-oas bör skräddarsys enligt dina behov och önskemål så bra som möjligt. Tänk därför i förväg vilka utrustningselement som är nödvändiga för dig. Vill du ha ett badkar och en dusch, eller räcker ett av båda? Ska en bidé eller ett urinal installeras bredvid en toalett? Vilka elektriska apparater vill du använda i ditt badrum? Om tvättmaskinen och torktumlaren också ska placeras i badrummet, bör du se till att det finns tillräckligt med uttag bredvid vattenanslutningarna. En tillräcklig strömförsörjning spelar också en viktig roll för ett sammanhängande belysningskoncept.

Tips & tricks för din badrumsplanering

Ditt drömbadrum ska vara ett framgångsrikt samspel mellan snygg design och praktisk användning. Nedan har vi sammanställt för dig vilka tips och tricks du bör tänka på under planeringen.

Hur många människor kommer att använda badrummet?

Andra krav ställs på ett familjebadrum än på ett gästbadrum. Så tänk på hur många människor som kommer att använda badrummet nu och i framtiden. Till exempel är ett dubbelt tvättställ den perfekta lösningen när två familjemedlemmar vill borsta tänderna samtidigt på morgonen. Om du har barn är lättvårdat material en fördel. Kakel kan rengöras mycket lättare och snabbare än väggbeklädnad med trä eller tapeter. Villeroy & Boch CeramicPlus-finish gör det också lättare att rengöra de keramiska ytorna. När du väljer badrumsmöbler bör du också överväga hur mycket lagringsutrymme du behöver.

Vill du planera ett hinderfritt badrum?

När du utformar eller renoverar badrummet är tillgänglighetsfrågan också relevant. Tillräckligt med utrymme bör finnas för att optimera komforten, för att säkerställa enkel åtkomst till alla relevanta föremål. Bland annat är en tröskelfri entrédörr och en duschkabin viktiga komponenter i ett hinderfritt badrum. Individuella installationshöjder och utökade funktioner för de enskilda inredningskomponenterna bör också beaktas. För praktiska tilläggsprodukter, som till exempel uppställningshjälpmedel i badkaret eller en duschstol, måste lämpliga försiktighetsåtgärder vidtas vid inredning av badrummet.

Lägg fast en stil

Omformningen av ditt badrum ger dig möjlighet att implementera en helt ny stil. Innan du börjar planera, bör du därför överväga vilken design som passar bäst ihop med dina önskemål och idéer. Ska det vara mer tidlöst och klassiskt eller extravagant och lyxigt? Föredrar du Country- eller Metropolitan-stilen? Är tydliga linjer viktiga för dig eller älskar du böjda former? Få gärna förslag om detta på våra inspirationssidor och testa hur de enskilda komponenterna fungerar i din rumsprofil i vår online-badrumsplanerare.

Optik och funktion i interaktion

När du väljer inredning ska du inte bara vara uppmärksam på designen utan även på de enskilda utrustningselementens funktionalitet. För att lagra alla vårdprodukter på ett välorganiserat sätt, bör du planera tillräckligt med skåp, förvaringsutrymme och hyllor. Om det bara finns lite utrymme för ditt nya drömbadrum är höga skåp och underdelar idealiska. De praktiska möblerna visar sig vara verkliga förvaringsmirakel och tar lite plats. Dessutom erbjuder tvättställ i rätt storlek en välkommen komfort för dagligt bruk.

Sätt badrummet i rätt ljus

En kombination av olika ljuskällor är perfekt för att belysa ditt drömbadrum på ett effektivt sätt. Använd t.ex. justerbara infällda strålkastare för att uppnå en grundläggande ljusstyrka och samtidigt för att iscensätta enskilda objekt ordentligt. En spegelbelysning ger dig den ljusstyrka du behöver för din dagliga skötsel- och vårdrutin. När du väljer ljuskälla bör du överväga de olika effekterna av kallt och varmt ljus. Färgat ljus skapar också atmosfäriska effekter. Till exempel har blått en avslappnande effekt, medan orange färgad belysning sprider en mysig värme.

Bestseller badrumskollektioner

[Translate to swedish:] Teaserbild Kollektion Subway 2.0

Subway 2.0

Subway 2.0-kollektionen imponerar med sin kraftfulla purism och ett stort utbud av modeller. På grund av det tydligt definierade designspråket och de exakta linjerna utstrålar de enskilda produkterna en enastående harmoni.

Planera ett badrum med kollektionen Subway 2.0

[Translate to swedish:] Teaserbild Kollektion Finion

Finion

Med Finion-kollektionen upplever du estetik i sin mest lyxiga form. Idén om puristisk design och de exakt bearbetade materialen leder till högkvalitativa produkter som utstrålar personlighet och lovar högsta livskvalitet.

Planera ett badrum med kollektionen Finion

[Translate to swedish:] Teaserbild Kollektion Architectura

Architectura

Architectura-systemkollektionen uppfyller de högsta kraven vad gäller design och komfort. De kantlösa, ultraplatta duschbrickorna är särskilt imponerande - perfekt för samtida och modern badrumsinredning.

Planera ett badrum med kollektionen Architectura

[Translate to swedish:] Teaserbild Kollektion Venticello

Venticello

Hos Venticello utgör förstklassig design och genomtänkt funktionalitet en perfekt symbios. Både de keramiska produkterna och badrumsmöblerna imponerar med sin viktlösa skönhet och erbjuder samtidigt en hög nivå av praktisk användning inom badrumsdesign.

Planera ett badrum med kollektionen Venticello

Service

Vanliga frågor om badrumsplaneraren

Hur skapar jag en individuell rumsform på online-badrumsplaneraren?

För en individuell rumsform, välj "Start" under det första steget under rumsformerna "Ledigt utrymme". Ett rutnät visas där du fritt kan rita rummet: Klicka på startpunkten och dra och släpp linjen i önskad riktning. När du släpper linjen skapas väggen. Upprepa detta tills du kommer tillbaka till startpunkten.

Hur justerar jag storleken på badrummet i badrumsplaneraren?


Du kan också justera badrumsstorleken efter att du har placerat föremål i rummet - dessa behålls när rumsstorleken ändras.

Hur planerar jag rumselement som fönster och dörrar i mitt badrum?

Rumselement kan läggas till ditt badrum i det andra steget "Rum" under "Inredning". För att göra detta, klicka på en kategori i menyn till vänster och välj ett rumselement: Via dra & släpp kan du dra detta till önskad plats i ditt badrum. Du kan också flytta ett element som redan har placerats när som helst med dra & släpp.

Hur lägger jag till en förvägg i mitt badrum?

När du har bestämt rummets form kan du lägga till olika förväggar i ditt badrum i det andra steget, "Rum" under "Inredning". För att göra detta, klicka på "Väggar" i menyn till vänster och välj en av förväggarna. Du kan placera dem på en befintlig vägg i ditt badrum med dra och släpp. Du kan när som helst välja och flytta en förvägg som redan har placerats.

Hur ändrar jag färgen/kakel på golvet eller väggarna i mitt badrum?

Du kan designa golvet eller väggarna och andra rumselement i ditt badrum med olika färger och kakel. I det andra steget, "Rum", välj önskat rumselement under "Färger" i menyn till vänster. Alternativt kan du helt enkelt välja önskat element i rummet. Nu kan du välja den färg eller det Villeroy & Boch kakel du vill ha genom att klicka på den förinställda färgen.

Hur kan jag spara min badrumsplanering och fortsätta den senare?

Du kan spara din badrumsplanering när som helst och fortsätta den en annan gång genom att klicka på "Avsluta planering" i det fjärde steget, "Färdig". Efter att ha fyllt i kontaktformuläret kommer vi att skicka en länk till din individuella planering samt en PDF med planritning, 3D-vy och artikellista. Din planering sparas nu permanent och du kan när som helst ropa upp den och redigera den.

En överblick över de viktigaste funktionerna för din badrumsplanering

Idealisk planeringsfrihet

 • Planlösning badrumsplanering med mått
 • Välj en fördefinierad rumsform eller skapa den individuellt
 • Design och planering av badrummet i 3D-vy
 • Konception av främre väggar, vatten- och elanslutningar
 • Vidare bearbetning av badrumsplaneringsprojektet vid en senare tidpunkt

Olika badrumsplaneringsalternativ

 • Mer än 60 rumselement som dörrar, fönster och främre väggar
 • Färgjustering och konfiguration av de enskilda komponenterna
 • Golv, väggar och främre väggar kan kaklas individuellt

Villeroy & Boch mångfald

 • Unikt urval från över 15 Villeroy & Boch-kollektioner och mer än 800 Villeroy & Boch-produkter: Sanitetsartiklar, badkar, duschkar, badrumsmöbler och kakel
 • Färgmatchning av möblerna när du planerar badrummet
 • Öppna lådor, skåpdörrar och toalettsitsar för utvalda föremål
 • Direkt produktsökning inom badrumsplaneraren

Ditt koncept i olika format

 • Skicka planlösning, 3-D-vy och artikellista via e-post
 • Upplev planering med virtuell verklighetsvy och gratis VR-Cardboard


Planera badrum nu

Kundröster

[Translate to swedish:] Daniela Uhrich von Lady Blog

Daniela Uhrich, Lady Blog: www.lady-blog.de

"3D-badrumsplaneraren från Villeroy & Boch är en av de bästa på marknaden. Fördelen med badrumsplaneraren från Villeroy & Boch är att du inte behöver ladda ner någon programvara. Planeringen sker online, är tydlig och intuitiv att använda. Laddningstiderna är korta och om du av misstag stänger webbläsaren sparas planeringen. Jag tyckte det var särskilt bra att du kan få resultatet skickat till dig som PDF och visualisera det med VR Cardboard. ”

Ira Hachmann, Designdots: www.designdots.de

[Translate to swedish:] Ira Hachmann von Designdots

Flera utmärkelser, helt enkelt enastående

Villeroy & Boch står för en perfekt kombination av funktionalitet, komfort och design. Många Villeroy & Boch-kollektioner och produkter har redan tilldelats designpriser.